Românii scapă de viză pentru Thailanda

Românii scapă de viză pentru Thailanda

Guvernul Thailandei a inclus România pe lista ţărilor ai căror cetăţeni nu vor mai avea nevoie de viză, măsura având ca scop revitalizarea industriei turismului, de care ţara depinde. Măsura va fi aplicată de la 1 iunie 2024.


Guvernul thailandez a aprobat vize pentru şederi de lungă durată pentru turişti, studenţi postuniversitari şi cei care lucrează de la distanţă, şi de asemenea condiţii mai bune pentru acordarea de vize pensionarilor. Toate în încercarea de a stimula sectorul crucial al turismului pe fondul încetinirii economiei.

Începând din luna iunie, Thailanda va permite călătorilor din 93 de ţări să stea în ţară pe o perioadă de până la 60 de zile, în creştere faţă de situaţia actuală în care şederea de lungă durată este permisă doar pentru călătorii din 57 de ţări, în timp ce mai mulţi turişti vor fi eligibili pentru obţinerea de vize la sosire, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului Chai Wacharonke.

Studenţilor străini li se va permite să rămână în Thailanda timp de un an suplimentar după absolvire, în timp ce cerinţele de asigurări pentru străinii care vor să se pensioneze în Thailanda vor fi relaxate, a adăugat purtătorul de cuvânt, conform Agerpres.

Noile măsuri anunţate fac parte dintr-un efort mai amplu destinat creşterii numărului de vizitatori, în special a celor veniţi din principalele pieţe şi a celor cu un ritm puternic de creştere, prin extinderea perioadei maxime de şedere până la 60 de zile, de la 30 de zile începând cu data acordării vizei de intrare.

De asemenea, valabilitatea vizelor acordate pentru aşa-numiţii „nomazi digitali”, liber profesionişti care lucrează de la distanţă, va fi prelungită până la cinci ani, de la 60 de zile în prezent, însă durata fiecărei şederi va fi limitată la 180 de zile.
 

Afla mai multe desprethailandaturismeconomie
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt