Românii din Gaza, aşteptaţi cu emoţii

Românii din Gaza, aşteptaţi cu emoţii
foto: facebook.com/mae.romania

Românii din Gaza sunt aşteptaţi acasă, de familiile lor, cu sufletul la gură. Dar şi cu ajutoare pentru ca primele zile să le fie puţin mai uşoare. Românul care merge în Ucraina săptămânal cu alimente s-a mobilizat şi de această dată să îi ajute şi vrea ca măcar pentru câteva momente să le aducă zâmbetul pe buze. El a fost sprijinit de familiile celor care se întorc.

Doamna Simona Bacher îşi aşteaptă fiica, dar şi nepotul în vârstă de doar 8 luni. Nu i-a mai văzut din luna mai, iar de când a început războiul, cu greu a putut să comunice cu ei. De o lună s-a instalat teroarea în Fâşia Gaza. Şi tot de o lună românii de acolo s-au rugat să rămână în viaţă până când vor reuşi să se întoarcă acasă. 

Tabăra de refugiaţi în care a locuit fiica doamnei Simona a fost cât de câtsigură. A avut mâncare şi apă şi a putut supravieţui. Însă în Gaza situaţia este cumplită. 
Doamna Simona a locuit timp de 32 de ani în Gaza. Acolo s-a născut şi fiica ei, iar acum 8 luni, şi nepotul. În urmă cu un an şi jumătate, după ce soţul ei a murit, s-a întors în România.  Fiica a rămas însă acolo, alături de familia sa. Acum revine doar ea şi cel mic, pentru că soţul a rămas să fie sprijinul familiei lui. 
Acum s-a pregătit temeinic pentru venirea fiicei sale. Ba mai mult, a decis ca, împreună cu Petru, care este deja un ajutor pentru ucraineni, să le aducă un zâmbet pe buze şi românilor din Gaza. S-au mobilizat şi au strâns bani pentru a cumpăra ajutoare pentru cei care se întorc.
Pentru ei, ca asociaţie, ajutoarele au fost prea puţine, dar au reuşit să se mobilezeze. În tot acest timp, în Gaza, alături de români a fost o altă româncă: Carmen Mocanu, consulul României în Fâşia Gaza care i-a susţinut şi le-a acordat sprijin moral. 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt