România, printre cele 17 state care au emis o declaraţie comună prin care cer Hamas să accepte acordul de pace cu Israel

România, printre cele 17 state care au emis o declaraţie comună prin care cer Hamas să accepte acordul de pace cu Israel

O declaraţia emisă de liderii mai multor ţări, printre care şi România, solicită Hamas să accepte un acord de încetare a focului şi eliberare a ostaticilor.

SUA, Argentina, Austria, Brazilia, Bulgaria, Canada, Columbia, Columbia, Danemarca, Franţa, Germania, Polonia, Portugalia, România, Serbia, Spania, Thailanda şi Marea Britanie sunt statele în numele cărora Casa Albă a emis declaraţia.  Se solicită Hamasiului să accepte un acord cu încetarea focului şi eliberarea ostaticilor.

„În calitate de lideri ai unor ţări profund îngrijorate de ostaticii deţinuţi de Hamas în Gaza, inclusiv mulţi dintre cetăţenii noştri, susţinem pe deplin mişcarea către un acord de încetare a focului şi de eliberare a ostaticilor, aşa cum a fost prezentat de preşedintele Biden la 31 mai 2024. Nu mai avem timp de pierdut. Facem apel la Hamas să încheie acest acord, pe care Israelul este pregătit să îl urmeze, şi să înceapă procesul de eliberare a cetăţenilor noştri.

Observăm că acest acord ar duce la o încetare imediată a focului şi la reabilitarea Gaza, împreună cu garanţii de securitate pentru israelieni şi palestinieni şi oportunităţi pentru o pace pe termen lung mai durabilă şi o soluţie cu două state. În acest moment decisiv, facem apel la liderii Israelului, precum şi la liderii Hamas, să facă orice compromisuri finale necesare pentru a încheia acest acord şi pentru a aduce uşurare familiilor ostaticilor noştri, precum şi celor din ambele părţi ale acestui conflict teribil, inclusiv populaţiilor civile. Este timpul ca războiul să ia sfârşit, iar acest acord este punctul de plecare necesar”, se arată în declaraţie, conform The Guardian.

Afla mai multe desprehamasisraelacord
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt