ROMÂNIA, ALEGE! Propagandă lângă secţiile de votare, buletine de vot fotografiate şi alte nereguli, semnalate de partide în ziua alegerilor

ROMÂNIA, ALEGE! Propagandă lângă secţiile de votare, buletine de vot fotografiate şi alte nereguli, semnalate de partide în ziua alegerilor

Nicio duminică electorală fără incidente. Ca la fiecare rundă de alegeri, şi de această dată au fost probleme semnalate inclusiv de partide în secţiile de votare.

Astfel, Partidul Social Democrat Constanţa a făcut o sesizare de vot multiplu la o secţie de votare din Murfatlar. Astfel, unui alegător i-ar fi fost înmânate trei buletine de vot de acelaşi fel, a votat pe toate şi le-a introdus în urmă. Biroul Electoral Judeţean Constanţa face verificări în acest caz.

AUR susţine că încă de la primele ore ale dimineţii reprezentanţii formaţiunii au constatat o serie de nereguli în procesul de votare, precizând că cele mai des întâlnite sunt cazurile în care într-un singur buletin de vot sunt introduse mai multe de acelaşi fel. Potrivit AUR, în judeţul Ilfov, în comuna Chiajna, sunt oferite 3 buletine de vot în cel pentru alegerea primarului, iar în comuna Baloteşti 10 buletine tot în cel pentru alegerea primarului, iar reprezentanţii AUR au sunat la 112. AUR mai acuză că în judeţul Caraş Severin, la secţia de votare de la Şcoala Gimnazială din comuna Zorlenţu Mare, s-a format o coadă uriaşă de oameni.
 
Filiala ieşeană a PSD a reclamat la Biroul Electroral Judeţean Iaşi faptul că există localităţi din judeţul Iaşi cu primari PNL în care sunt foarte multe solicitări pentru urna mobilă, dar că nu toate aceste solicitări sunt însoţite de documentele justificative necesare.
 
Un bărbat din Calafat şi-a fotografiat buletinul de vot şi a fost amendat cu 1.000 de lei, au anunţat reprezentanţii IPJ Dolj.
”În dimineaţa zilei de 9 iunie, ora 08.20, Poliţia Municipiului Calafat a fost sesizată de preşedintele Secţiei de votare nr.194 din municipiul Calafat, cu privire la faptul că, o persoană a efectuat fotografii cu telefonul mobil în cabina de vot. Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au constatat faptul că, un bărbat, de 30 de ani, din municipiul Calafat, în timp ce se afla în cabina de vot, ar fi efectuat fotografii cu telefonul mobil”, au precizat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj.

Poliţiştii din Olt au fost sesizaţi că lângă o secţie de votare trei persoane ar influenţa alegătorii să voteze cu un anumit candidat şi au stabilit că acestea erau acreditate să facă sondaje de opinie.

”La data de 9 iunie 2024, în jurul orei 07:30, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt au fost sesizaţi de către un bărbat, din municipiul Slatina, cu privire la faptul că trei persoane care s-ar afla în proximitatea unei secţii de votare ar influenţa persoanele să voteze un anumit candidat.

USR anunţă că a făcut cerere de suspendare a votului într-o secţie de votare din Bucureşti, după ce într-o secţie de votare din Sectorul 2, Secţia 190, continuă să apară buletine de vot gata ştampilate.

(grupaj realizat cu ajutorul news.ro)

Afla mai multe desprealegeripartidenereguli
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt