Români, victime ale Skinheads

Români, victime ale Skinheads

O familie de români din Irlanda de Nord a căzut victimă mişcării rasiste skinheads. Casa lor este atacată frecvent cu pietre de grupuri de tineri extrem de violenţi. Oamenii trăiesc acum zi de zi cu frica în sân. Poliţia britanică susţine că incearca sa-i identifice pe agresori.

Familia Dimache nu mai are linişte. Locuiesc de 5 ani în oraşul Portdown din Irlanda de Nord şi spun că niciodată nu au avut probleme cu vecinii. Anul trecut însă totul s-a schimbat.

Grupurile de tineri care le atacă casa, despre care se presupune că sunt membrii ai grpărilor skinheads, aruncă cu
pietre în locuinţa lor. S-a întâmplat chiar să le fie spartă uşa de la casă. Poliţia a fost alertată şi de fiecare dată când are loc un atac vine imediat la domiciliul familiei. Însă atacatorii sunt greu de identificat.

Familia de români nu este singura ţintă a extremiştilor. Însă cazul familiei Dimache a ajuns în presa internaţională. Poliţia locală spune că face eforturi susţinute pentru a-i identifica pe agresori. Problema este că, dacă aceştia sunt minori, nu pot fi traşi la răspundere. Skinheads este o mişcare care a apărut în anii 60 în Marea Britanie. Dacă la început părea o fraternitate muncitorească, ulterior s-a transformat într-o mişcare rasistă şi violentă.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt