Robert F. Kennedy Jr. se retrage din cursa alegerilor prezidenţiale din SUA. Pe cine a decis să susţină?

Robert F. Kennedy Jr. se retrage din cursa alegerilor prezidenţiale din SUA. Pe cine a decis să susţină?

Candidatul independent la preşedinţia SUA, Robert F. Kennedy Jr., care este şi avocat de mediu şi activist anti-vaccin, şi-a anunţat retragerea din cursă. RFK Jr. şi-a anunţat totodată sprijinul pentru Donald Trump.

Kennedy a spus că a avut întâlniri cu Trump şi cu consilierii săi de mai multe ori şi a aflat că au fost de acord asupra unor probleme precum securitatea frontierelor, libertatea de exprimare şi încheierea războaielor.

"Există încă multe probleme şi abordări în care continuăm să avem diferenţe foarte serioase. Dar suntem aliniaţi asupra altor probleme cheie", a spus el într-o conferinţă de presă.

Reacţia lui Donald Trump

Fostul preşedinte Donald Trump i-a mulţumit lui Robert F. Kennedy Jr. pentru "susţinerea sa foarte frumoasă" şi a anticipat că va călători în Arizona, unde se aşteaptă ca RFK Jr. să fie.

"Vreau să-i mulţumesc lui Bobby, a fost foarte frumos", a spus Trump. "Este un tip grozav, respectat de toată lumea."

Avocat de mediu, activist anti-vaccin şi fiu şi nepot a doi titani ai politicii democrate care au fost asasinaţi în timpul turbulenţilor ani 1960, Kennedy a intrat în cursă în aprilie 2023 ca un challenger al preşedintelui Joe Biden pentru nominalizarea democrată.

Cu alegătorii de la acea vreme dezamăgiţi atât de Biden în vârstă, cât şi de Trump asediat legal, interesul pentru Kennedy a crescut. El şi-a schimbat planurile şi a decis să candideze ca independent, iar un sondaj Reuters/Ipsos din noiembrie 2023 a arătat că Kennedy a atras sprijinul a 20% dintre americani într-o cursă în trei cu Biden şi Trump.

(Elena Andrei)

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt