Rezultate finale la Arad. Liberalul Iustin Cionca a câştigat preşedintia CJ

Rezultate finale la Arad. Liberalul Iustin Cionca a câştigat preşedintia CJ

 Actualul preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Arad, Iustin Cionca (PNL), şi-a câştigat noul mandat cu 39,04% din voturi, potrivit rezultatelor finale publicate, vineri, de Autoritatea Electorală Permanentă, în timp ce pe locul doi s-a clasat candidatul PSD, deputatul Mihai Fifor, cu 26,06% din voturi.

Conform datelor AEP, ceilalţi cinci candidaţi pentru preşedinţia CJ Arad au obţinut următoarele procente: Florin Galiş (AUR) - 14%, Răzvan - Paul Anghel (ADU) - 8,61%, Pero Tamas - Carol (UDMR) - 6,48%, Dan - Mihai Kiss (SOS România) - 3,79%, Florin - Dorin Doroţiu (PUSL) - 1,99%.

Pentru Consiliul Judeţean Arad, votul politic a fost următorul: PNL - 38,39% (13 mandate), PSD - 25,51% (9 mandate), AUR - 14,9% (5 mandate), ADU - 8,58% (3 mandate), UDMR - 6,99% (2 mandate), Partidul SOS - 3,8%, PUSL - 1,8%.

Preşedintele Biroului Electoral Judeţean (BEJ) Arad, Cosmin Branc, a declarat, pentru AGERPRES, că centralizarea datelor a fost întârziată de numeroasele greşeli făcute în procesele-verbale de reprezentanţii secţiilor de votare.

"Finalizarea centralizării datelor a fost întârziată din cauză că procesele-verbale de la aproximativ o treime din secţiile de votare erau greşite şi s-au dat sute de hotărâri de corectare", a precizat preşedintele BEJ Arad.

El a explicat că unele secţii aveau greşite toate cele cinci procese-verbale, iar pentru fiecare document în parte s-a emis decizie de corectare. Cele mai multe erori au fost legate de diferenţe între numărul de buletine de vot primite înainte de începerea scrutinului şi numărul stabilit al buletinelor la încheierea procesului de votare. Conform BEJ, reprezentanţii secţiilor de votare nu mai număraseră pachetele de buletine de vot înainte de începerea votării, pentru a confrunta datele cu cifrele din documente.

În judeţ, au existat 440 de secţii de votare şi au votat 191.408 persoane, prezenţa la urne fiind de 50,08%, mai mare decât la alegerile locale din 2020, când a fost de 29,81%, conform Agerpres.

Afla mai multe despreconsiliu judeteanalegeri
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt