Reuniune de urgenţă luni a Consiliului de Securitate al ONU cu privire la criza umanitară în Ucraina

Reuniune de urgenţă luni a Consiliului de Securitate al ONU cu privire la criza umanitară în Ucraina

Consiliul de Securitate al ONU se va reuni de urgenţă luni la ora locală 15:00 (20:00 GMT) cu privire la criza umanitară în Ucraina, invadată de Rusia, la cererea preşedintelui francez Emmanuel Macron, informează AFP, citând surse diplomatice.

Responsabili ai Departamentului ONU pentru afaceri umanitare şi ai Înaltului Comisariat pentru Refugiaţi vor participa la această sesiune, a precizat un diplomat, sub rezerva anonimatului.

Franţa a cerut de asemenea ca secretarul general al Naţiunilor Unite, Antonio Guterres, să intervină la această reuniune.

Cererea privind convocarea acestei reuniuni din partea Franţei, care a fost acceptată de Rusia, preşedinta în exerciţiu în luna februarie a Consiliului de Securitate, a fost susţinută de Irlanda, Albania, SUA, Norvegia, Regatul Unit şi Mexic.

Războiul declanşat în 24 februarie în Ucraina de Rusia ar putea provoca strămutarea a peste 7 milioane de persoane, potrivit unui comisar european. Afluxul de refugiaţi continuă să crească şi a determinat ţările europene să-şi multiplice structurile de primire şi să anunţe donaţii alături de celelalte state. SUA estimaseră recent la 5 milioane numărul de refugiaţi în cazul în care conflictul continuă.

Sursa: Agerpres

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt