Rectorul SNSPA, despre demersurile lui Geoană: Nu ai voie să vii cu eticheta NATO în 11 universităţi şi să vorbeşti despre proiectul politic Mircea Geoană

Rectorul SNSPA, despre demersurile lui Geoană: Nu ai voie să vii cu eticheta NATO în 11 universităţi şi să vorbeşti despre proiectul politic Mircea Geoană

Remus Pricopie, rectorul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti, cataloghează demersurile din ultima perioadă ale lui Mircea Geoană, secretarul adjunct NATO, ca fiind o încălcare a regulilor diplomaţiei. Declaraţiile acestuia referitoare la politica Guvernului României sunt atacuri la adresa unui stat membru, consideră Pricopie, având în vedere că sunt făcute din poziţia de şef NATO.

„Ştim de trei ani că Mircea Geoană vrea să candideze. O spune cu fiecare ieşire publică. Sigur, nu spune cu subiect şi predicat, pentru că există un cod etic al organizaţiei numită NATO, care îţi interzice să faci politică în orice ţară, cu atât mai mult în ţara din care provii. (...) Domnul Geoană a depăşit de mult această graniţă.

Am spus-o, practic acum repet, nu numai că anunţă că va candida fără să renunţe la poziţia de secretar adjunct, dar atacă pur şi simplu un stat membru. Iar aici nu  o fac din dragoste pentru politicienii români. Dar n-ai voie să ataci Guvernul României sau Guvernul Poloniei sau Guvernul Franţei din poziţia de secretar general adjunct NATO.

Nu ai voie, nu ai voie să vii cu eticheta, cu cartea de vizită NATO în 11 universităţi şi să le vorbeşti nu despre NATO prioritar, ci despre proiectul politic Mircea Geoană”, a declarat Remus Pricopie.

Acesta consideră că este de asemenea greşit din partea lui Mircea Geoană să aibă angajaţi în România – din poziţia de înalt funcţionar NAO –  care să lucreze pentru campania sa electorală.

„Mi-am asumat să spun că nu va ajunge preşedintele României, în condiţiile în care, pe de o parte, nu-l văd să respecte regulile elementare pe care tocmai le-am menţionat. Pe de altă parte, nu poţi… Sistemul democratic are în centru instituţia politică numită partid politic. Fără partide politice este destul de complicat”, este de părere Pricopie.

Afla mai multe despregeoanaremus pricopiesnspa
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt