Războiul păcănelelor

Războiul păcănelelor

Guvernantii vor sa scoată cazinourile şi sălile de jocuri în afara oraşelor. Premierul a anunţat un nou proiect legislativ în acest sens, iar scopul lui ar fi reducerea numărului de jucători la păcănele, o industrie în care cad pradă zeci de mii de oameni care ajung dependenţi.

Publicitatea lor este din ce în ce mai agresivă, fiind vizibilă prin toate oraşele din ţară, dar şi în mediul online. Dependenţa de jocuri de noroc este considerată boală psihică, iar recuperarea de pe urma ei este un proces complicat, mai ales la noi în ţară, unde oamenii nu se tratează. 

Premierul a anunţat că vrea scoaterea păcănelelor în afara oraşelor. Sunt 73.000 de aparate de tip slot machine, adică păcănele, în România, şi astea sunt doar cele înregistrate legal. 

Dependenţa de păcănele este un fenomen de care suferă sute de mii de români, chiar dacă nu ştim concret câţi anume. Ştim că sunt foarte mulţi şi din toate oraşele ţării. De exemplu, primarul din Reşiţa a declarat război păcănelelor. Printr-o hotărâre de consiliu, le-a interzis în centrul oraşului. 
Psihologii specializaţi în tratarea dependenţei de jocurile de noroc susţin că este o boală psihică, iar cei afectaţi au nevoie de tratament şi consiliere timp de mai multe luni pentru a scăpa de ea. 
 

 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt