Războiul le-a schimbat viaţa

Războiul le-a schimbat viaţa
foto: twitter.com/nexta_tv

Lacrimi, durere, ţipete. Sunt ale tuturor celor care îşi caută familiile luate pe post de prizonieri de Hamas şi a tuturor celor care află că cei pe care îi iubesc cel mai mult nu mai sunt. Au fost ucişi cu brutalitate de terorişti, la întâmplare, ca la vânătoare. Tot ce aveau mai drag le-a fost luat. Atenţie, urmează imagini şi detalii care vă pot afecta emoţional! 
După ce a scăpat ca prin minune, Shaylee Atari a vorbit cu jurnaliştii americani. A reuşit să îşi salveze viaţa şi pe cea a fetiţei sale, de numai o lună. A fugit din casă şi s-a ascuns în kibuţ. Soţul ei a dispărut, însă. 
Chiar în timpul interviului, Atari primeşte un telefon. Într-o clipită, întreaga viaţă i se năruie. Soţul tău este mort, sunt cuvintele de la celălalt capăt al telefonului. Sunt doar câteva secunde dar care au un impact major şi arată substanţa conflictului care are loc acum în Israel şi Gaza. 
Familia lui Brando Flores îi plânge moartea. În vârstă de 21 de ani, era rezervist în armată. Peruvianul cu origini israeliene a fost ucis chiar în baza militară în care se afla. Detalii şocante vin şi de la un bărbat capturat de fortele armate israeliene si suspectat ca ar fi terorist Hamas. A declarat in timpul unui interogatoriu că a fost pus să violeze atât femeile, cât şi copiii. 
Disperare e şi în familia lui Nir Shani. Băiatul său a fost răpit. Deşi a supravieţuit, nici viaţa lui Golan Abitbul nu va mai fi niciodată la fel. Era la un pas să fie luat ostatic. Dar nu s-a speriat. 
Durerea e fără margini în rândul familiilor afectate de războiul din Israel şi Hamas. Bilanţul morţilor şi al răniţilor este de ordinul miilor, de ambele părţilor. Ostatici sunt cel puţin 150 iar numerele durerii cresc continuu. 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt