Războiul din Ucraina ar putea dura ani, spun specialiştii

Fiecare zi în plus de război în Ucraina are în spate săptămâni sau chiar luni pierdute pentru pace, a declarat jurnalistul Le Figaro Paul Cozîghian la Prima News. Jurnalistul de la celebra publicaţie franceză crede şi că războiul, din păcate, va continua să se amplifice şi să dureze ani de zile.

Putin foloseşte un scenariu care aminteşte de Siria – curăţarea regiunilor ocupate de populaţia ostilă, spune jurnalistul Mihai Isac, de la politicaexternă.ro. El a explicat că prin ultimele atacuri, preşedintele rus şi-a atras loialitatea necondiţionată a elitei politice şi militare de la Moscova, care este conştientă că nu poate exista în afara regimului Putin.

Pe de altă parte, în ciuda popularităţii sale, preşedintele ucrainean Vladimir Zelenski ar putea începe să aibă şi probleme interne, întrucât în acest an sunt alegeri pentru Rada, parlamentul ucrainean, iar unul dintre partidele favorite ar fi Partidul Păcii, formaţiune pro-Putin.

Totul, în timp ce liderul de la Kremlin continuă cu războiul energetic şi cel clasic pe teritoriul Ucrainei, la care se adaugă şi ameninţarea dinspre Belarus, care are doar scopul de a ţine trupele ucrainene ocupate, consideră generalul în retragere Virgil Bălăceanu, fost reprezentant al României la NATO.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt