Rata de participare la proba de alegere a examenului de Bacalaureat a fost de 97,8%

Rata de participare la proba de alegere a examenului de Bacalaureat a fost de 97,8%

Rata de participare la proba la alegere a profilului şi a specializării - proba E.d) - din cadrul examenului naţional de bacalaureat (sesiunea iunie - iulie 2024), desfăşurată astăzi, 4 iulie, a înregistrat nivelul de 97,8% (125.221 de candidaţi prezenţi dintr-un total de 128.055 de candidaţi înscrişi - toate promoţiile - pentru a o susţine).

Nu s-au prezentat 2.810 candidaţi, iar 24 candidaţi au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Aceştia din urmă nu vor putea participa la următoarele două sesiuni ale examenului, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Educaţiei.

Probele scrise din sesiunea iunie-iulie se încheie vineri, 5 iulie, cu testarea cunoştinţelor de limba si literatura maternă.

Afişarea primelor rezultate (în centrele de examen şi online) este programată în data de 8 iulie (până la ora 12:00). Contestaţiile pot fi depuse/transmise în aceeaşi zi, în intervalul orar 12:00 - 18:00, inclusiv prin mijloace electronice.

Candidaţii care contestă rezultatul iniţial al evaluării trebuie să completeze, să semneze şi să depună/transmită prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere.

Afişarea rezultatelor finale este programată în data de 12 iulie (în centrele de examen şi online).

Afla mai multe despreexamenbacalaureat
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt