Rămăşiţe de dronă, găsite de echipa FOCUS

Rămăşiţe de dronă, găsite de echipa FOCUS
foto: FOCUS Prima TV / Cristian Cozmaciuc

Câmpul pe care a fost descoperită cea de-a treia dronă căzută în România este încă plin de rămăşiţele aparatului de zbor. Fragmentele mari sunt expertizate de specialişti, însă în urma lor au rămas şi alte bucăţi. Una dintre componente are chiar simboluri care arată că e fabricată în Uniunea Europeană. După acest incident, oamenii din Nufăru stau cu teama că situaţia din Plauru s-ar putea replica şi la ei şi se aşteaptă şi la alte drone căzute în localitate.

Obiectul găsit, care avea semne vizibile de arsură, a fost dus la cea mai apropiată secţie de poliţie. Drona căzută la nici doi kilometri de casele lor i-a speriat pe localnici. Ei nu înţeleg cum aparatul de zbor a putut ajunge la o asemenea distanţă de graniţă. 

Primarul spune că, momentan, nu se gândeşte la măsuri de protecţie a oamenilor şi că doar va discuta cu ei, ca să îi liniştească. După ce au văzut armata şi elicopterele în vatra satului, localnicii spun că greu îşi mai pot găsi liniştea.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă vrea ca în localităţile aflate aproape de graniţa cu Ucraina să se construiască adăposturi antiaeriene, aşa cum s-a întâmplat deja în Plauru.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt