Raluca Turcan subliniază impactul programului Cash Rebate asupra cinematografiei româneşti

Raluca Turcan subliniază impactul programului Cash Rebate asupra cinematografiei româneşti

Un eveniment important dedicat industriei cinematografice din România a reunit ambasadori, miniştri şi diplomaţi din mai multe ţări, printre care şi reprezentanţi ai corpului diplomatic acreditat la Bucureşti. Prezentă la eveniment, Raluca Turcan a subliniat impactul programului Cash Rebate asupra cinematografiei româneşti printr-o postare pe Facebook.

“Am participat alături de ambasadori, miniştri şi diplomaţi la un eveniment dedicat industriei cinematografice din România, unde am discutat despre rolul crucial al programului Cash Rebate şi impactul său pozitiv.

Mulţumesc celor 12 reprezentanţi ai corpului diplomatic acreditat la Bucureşti, excelenţele sale:

Kathleen Kavalec, Ambasadoarea SUA,

Dr. Peer Gebauer, Ambasadorul Germaniei,

Giles Matthew Portman, Ambasadorul Regatului Unit,

Ulla Krauss-Nussbaumer, Ambasadoarea Austriei,

Alfredo Maria Durante Mangoni, Ambasadorul Italiei,

Leena Liukkonen, Ambasadoarea Finlandei,

Alberto Antonio Rodríguez Goñi, Ambasadorul Uruguayului, Ricardo Guerra de Araujo, Ambasadorul Braziliei, Willemijn van Haaften, Ambasadoarea Olandei, Anna Hällerman, Ambasadoarea Suediei,

María Micaela Ossola Revilla, Însărcinată cu Afaceri a Spaniei, Kitagawa Tatsuo, Consilier al Ambasadei Japoniei.

Tema centrală a fost crearea unui climat de încredere pentru atragerea producătorilor internaţionali, programul nostru continuând să aducă proiecte semnificative. Evenimentul, organizat de Oficiul de Film şi Investiţii Culturale, a evidenţiat oportunităţile oferite producătorilor străini de a filma în România, promovând ţara ca destinaţie de top pentru producţiile internaţionale.

Cinematografia este atât o formă de exprimare artistică, cât şi un mijloc esenţial de promovare a culturii, patrimoniului şi peisajelor unice ale României pe plan global. Ne-am angajat să creăm un mediu favorabil cineaştilor prin programul Cash Rebate, un proiect asumat prin mandat.

Suntem aproape de finalizarea dosarelor din sesiunile trecute, un pas crucial în consolidarea credibilităţii noastre. Cu aceste progrese, avem motive să privim cu optimism spre viitorul cinematografiei româneşti: noi filme, noi locuri de muncă, o creştere a industriei de film şi colaborări internaţionale.

Mulţumesc tuturor pentru susţinere şi implicare!” a scris Raluca Turcan pe Facebook.

Afla mai multe despreraluca turcanpnl
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt