Putin la slujbă, ucrainenii bombardaţi

Putin la slujbă, ucrainenii bombardaţi

Nici sfanta zi de Paşte nu a reuşit să oprească bombardamentele. Rusia a continuat să atace estul şi sudul Ucrainei, în timp ce la Moscova, preşedintele Vladimir Putin a participat la Liturghia oficiată de Patriarhul Kiril, un susţinător înfocat al regimului de la Kremlin.

Liderul de la Kremlin a apărut la Catedrala Hristos Mântuitorul îmbrăcat într-un costum albastru şi a asistat la Liturghie cu o lumânare roşie aprinsă în mână. A făcut de câteva ori semnul Crucii şi a rostit "Cu adevărat a Înviat". În imagini se poate vedea, în câteva secunde, cum Putin are ticuri anxioase şi îşi muşcă buzele, nervos. Patriarhul Kyril, un susţinător al regimului de la Kremlin şi al invaziei ruse în Ucraina, a oficiat slujba de Inviere. Poziţia s-a i-a consternat pe capii bisericii ortodoxe, inclusiv pe şeful Ortodoxismului Bartolomeu, patriarhul Constantinopolului care a condamnat gestul.

În timp ce ataca Ucraina, Vladimir Putin a ţinut să păstreze tradiţia slujbei de Înviere, iar la final i-a oferit patriarhului Kyril
un ou vopsit, conform tradiţiei ruseşti, care, în mod cinic, reprezintă triumful vieţii asupra morţii.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt