Puştiul care a impresionat o ţară. Nicholas, aplaudat de zeci de mii de oameni

Puştiul care a impresionat o ţară. Nicholas, aplaudat de zeci de mii de oameni

Un gol simbolic pentru mii de inimi pline şi emoţionate! Iar şutul care a ţinut pentru câteva clipe timpul în loc aseară la derby-ul Dinamo - FCSB n-a fost al vreunui fotbalist cu experienţă, ci al unui puşti fenomenal de numai trei anişori.
Un luptător. A învins propria boală grea cu ajutorul asociaţiei Blondie. De două ori a făcut stop cardiac, de două ori a revenit la viaţă cu un curaj de care poate n-ar fi în stare nici un om mare. Îl cheamă Nicolas şi e pasionat de fotbal. Iar cu aripile date de Blondie cu siguranţă va străbate drumul către victoria lui.
Pentru câteva minute suporterii şi jucătorii ambelor echipe au uitat de rivalitate şi l-au aplaudat la unison pe micuţul Nicholas. Îmbrăcat în tricoul dinamoviştilor, puştiul a plecat hotărât spre poarta lui Târnovanu, portarul roş-albaştrilor  unde a şi a marcat. Goalkeeper-ul l-a mângâiat pe cap părinteşte şi l-a aplaudat. În aşa atmosferă incendiară, apaudat de toţi, Nicholas s-a simţit extraordinar şi greu a ieşit de pe teren. Nu l-au speriat nici măcar petardele. 
Chiar dacă nu are nici trei ani împliniţi, viaţa l-a pus la grea încercare pe Nicholas. A fost diagnosticat cu o malformaţie cardiacă gravă, care i-au pus viaţa în pericol.
Aşa a început lupta lui şi a familiei lui pentru viaţă. Pentru mama lui Nicholas chinul s-a tradus în nopţi nedormite, zile petrecute lângă un pat rece de spital. Ana, mama băiatului era la spitalul din Iaşi când el a făcut primul stop cardio respirator.
Şi speranţa a început să reînvie  Ana a aflat de la o altă mamă  internată în spital ,cu copilul, despre asociaţia Blondie. Şi astfel miracolul era atât de aproape de ei: bebeluşul  de numai o lună avea să fie dus la Milano şi  operat. Şi acolo au urmat momente teribile: micuţul a făcut un alt stop cardio respirator. Dar după operaţie corpul a reacţionat bine, iar după  câteva săptămâni nu a mai avut nevoie de  tratament. Mai mult,  la şapte luni copilul a făcut primii paşi.
De la vârstă de un an Nicholas s-a îndrăgostit de fotbal şi visează să ajungă pe Camp Nou.
Nicholas este unul dintre sutele de copii salvaţi de Asociaţia Blondie. Dar  timpul este nemilos, iar ambulanţa avion ar oferi şanse la viaţă pentru şi mai mulţi copii. 
 
Până acum au fost duşi în străinătate cu ajutorul Asociaţiei Blondie 500 de copii, în 172 de zboruri. Dar pentru a salva cât mai mulţi copii este nevoie de ajutorul nostru.  Până acum pentru prima ambulanţă aerienă din România Asociaţia Blondie a strâns  2 milioane de euro,dar  mai este nevoie de 500.000 de euro pentru ca avionul roz să poată fi cumpărat. 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt