Protest uriaş în Palma de Mallorca, faţă de turişti: "Luaţi înapoi beţivii, daţi-ne înapoi casele!"

Protest uriaş în Palma de Mallorca, faţă de turişti: "Luaţi înapoi beţivii, daţi-ne înapoi casele!"

Peste 10.000 de locuitori din Palma de Mallorca au ieşit în stradă pentru a protesta faţă de turişti, pe care îi consideră trataţi special de autorităţi.

Turiştii au fost întâmpinaţi cu pancarte precum "Obişnuiam să avem o viaţă" sau "Hoteluri goale, nicio maşină de închiriat, niciun biciclist". Unul dintre mesajele adresate britanicilor făcea referire la finala Campionatului European de Fotbal din 2024, cu textul: "Singurul lucru care se întoarce acasă sunteţi voi".

Pe stăzile din Mallorca, protestatarii au arătat un videoclip cu cozile formate la intrarea pe insula Calo des Moro şi un grup de biciclişti străini. Pe fundalul imaginilor se auzeau următoarele versuri: ,"Adio, maşini de închiriat. Casele vor fi ieftine şi nu vom mai vedea atâţia biciclişti", "Vom ara autostrăzile, hotelurile vor fi goale, iar lumea va înţelege că sunt prea mulţi turişti" şi"Luaţi înapoi beţivii, daţi-ne înapoi casele!", potrivit The Sun.

Autorităţile nu sunt însă de acord cu protestatarii şi cred că un turism mai scăzut va duce la o "sinucidere economică". "S-a gândit cineva că într-o ţară europeană al cărei punct forte este industria auto, populaţia va demonstra contrariul?", a declarat un oficial din Mallorca.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Antoni Costa, le-a comunicat deja politicienilor din Mallorca scandalul cu privire la manifestaţiile cetăţenilor. Mai mult, el roagă protestatarii să lase în pace britanicii.

La începutul lunii iulie, şi turiştii din Barcelona au fost stropiţi cu pistoale cu apă. Sloganul care răsuna în timpul protestului a fost ,,Destul! Să punem limite turismului”.

(Elena Andrei)

Afla mai multe despremallorcaprotest
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt