Protest pe trecerea de pietoni după moartea copilului de trei ani

Protest pe trecerea de pietoni după moartea copilului de trei ani

Zeci de părinţi au protestat la Leţcani, în Iaşi, după ce un copil de trei ani a murit pe o trecere de pietoni. Luca se afla în braţele tatălui său, când au fost loviţi de un tir. Marcaţi de tragedie, oamenii din comună cer să fie instalate semafoare sau să se contruiască o pasarelă pietonală în zonă. Până la găsirea unei soluţii, prefectul judeţului cere suplimentarea rapidă a refugiilor pentru pietoni.

Cu copiii de mână, zeci de părinţi au traversat trecerea de pietoni unde s-a stins Luca. Tatăl îl ţinea în brate, iar pe frăţiorul său de şase ani de mână când a început să traverseze. Şoferul tirului care se apropia nu i-a observat şi nu a putut să frâneze la timp. Nu e însă prima tragedie care se întâmplă aici. Deşi pe drumul european se circulă cu viteză mare, trecerea este nesemaforizată.

Printre cei care au protestat a fost şi mătuşa lui Luca. Oamenii îşi doresc ca în zonă să fie construită o pasarelă, astfel încât să poată traversa în siguranţă. Sau măcar să fie instalat un semafor. Prefectul judeţului cere însă rapid măsuri.

Între timp, frăţiorul de 6 ani al lui Luca a fost externat. Copilul a scăpat ca prin minune din accident. Tatăl rămâne în continuare internat la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi. Pe numele şoferului care a provocat tragedia este deschis dosar penal.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt