Protest al medicilor de familie, în faţa Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. Mesajele transmise premierului de către protestatari

Protest al medicilor de familie, în faţa Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. Mesajele transmise premierului de către protestatari

Câteva sute de medici de familie, dar şi din ambulatoriile de specialitate, protestează, miercuri, în faţa Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, reclamând falimentul domeniului şi cerând premierului să asigure condiţiile necesare pentru buna derulare a actului medical.
”Unde au dispărut banii din sănătate?”, ”Vrem să rămânem în ţară!”, ”Nu vă bateţi joc de medici”, ”Nu semnăm pentru faliment”, ”Nu distrugeţi medicina de familie”, sunt câteva dintre mesajele de pe pancartele medicilor care participă, miercuri, la un protest în faţa Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate din Bucureşti, informează News.ro.
Medicii de familie şi din ambulatorii i-au transmis mesaje şi premierului Ciolacu: ”Ciolacu, de ce îngropi Ambulatoriul de specialitate”, ”Ciolacu, lasă-ne să consultăm, nu vrem să ne reprofilăm”.
De asemenea, medicii au pancarte care reclamă dreptul la o viaţă normală pentru pacienţi, chiar dacă au afecţiuni extrem de grave sau psihice.
Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a publicat, joi, în transparenţă decizională valorile punctelor pentru medicina primară şi de specialitate din ambulatoriul clinic, acestea fiind de 6,2, respectiv 3,3 lei.
Medicii reclamă scăderea, cu cel puţin 25%, a acestor valori şi sunt nemulţumiţi de aceste măsuri.

Afla mai multe despregrevamedicicnas
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt