Prognoza meteo pentru săptămâna 17-23 iunie: Canicula se reinstalează toată ţara

Prognoza meteo pentru săptămâna 17-23 iunie: Canicula se reinstalează toată ţara

În săptămâna viitoare canicula se va reinstala peste tot în ţară. După zile cu ploi şi furtuni, valorice termice ar urma să fie mai ridicate decât cele specifice pentru această perioada a anului.

Potrivit datelor publicate de Agenţia Naţională de Meteorologie, ploile vor fi mai accentuate doar în zonele montane.

Vremea va fi specifică acestei perioade de vara, temperatura maximă a zilei fiind de 34°C iar minimele nopţii variind între 19 şi 20°C. Sâmbătă, vântul va adia uşor şi vor exista 5% şase de precipitaţii pe timpul zilei, şi 10% şanse de precipitaţii pe timpul nopţii. Probabilitatea de ploaie creşte însă duminică, când se vor înregistra 25% şanse de precipitaţii atât ziua cât şi noaptea, iar vântul va adia uşor în continuare.

În Capitala, cea mai caldă zi va fi ziua de joi, când maxima de temperatură se va situa la 36°C, iar minima nopţii se va situa la 19°C. În restul săptămânii, maximele se vor situa între 33 şi 35 de grade Celsius, iar nopţile vor fi mai călduroase decât de obicei.

La mare, în Constanţa, săptămâna viitoare va fi marcată de valori specifice acestei perioade, cuprinse între 27°C şi 30°C, iar şansele de precipitaţii vor fi sub 10% pe toată perioada săptămânii viitoare, iar nopţile vor fi, de asemenea, călduroase, temperata media fiind de 20°C pentru toată săptămâna viitoare.

În weekend, pe litoral se vor înregistra temperaturi specifice acestei perioada, maxima în ambele zile fiind de 27°C, iar minima nopţii fiind de 21°C.

La munte, în Sinaia, săptămâna viitoare temperaturile vor fi mai joase, cuprinse între 25°C şi 31°C. Cea mai călduroasă zi a săptămânii va fi ziua de sâmbătă, când maxima zilei va fi de 31°C, iar minima nopţii se va situa în jurul valorii de 17°C. Şansele de precipitaţii sunt mai crescute în zona montană, variind între 14% şi 60%.

(Elena Andrei)

Afla mai multe despremeteocanicula
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt