Profit.ro: Guvernul va prelungi din nou limitarea adaosului comercial la alimente de bază

Profit.ro: Guvernul va prelungi din nou limitarea adaosului comercial la alimente de bază

Guvernul va prelungi cu încă 60 de zile, prin ordonanţă de urgenţă, măsura plafonării adaosului comercial la alimente de bază, conform discuţiilor avute de premierul Marcel Ciolacu cu reprezentanţii sectorului de retail, au declarat pentru Profit.ro surse guvernamentale.

De ce este important: Ordonanţă de urgenţă prin care Guvernul a plafonat adaosul comercial la 21 de categorii de alimente este în vigoare până pe 31 ianuarie.

Anterior, la finele anului trecut, într-un interviu acordat Profit.ro, ministrul Agriculturii a anunţat că se va întâlni cu retailerii şi procesatorii pentru a discuta prelungirea schemei, în opinia sa măsurile de plafonare fiind necesar a fi prelungite după 31 ianuarie.

Conform unor surse guvernamentale, unele din produsele introduse pe lista de limitare a adosului cu prilejul sărbătorilor de iarnă, precum cozonacul, ar urma să fie scoase şi introduse altele. 

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a anunţat că este luată în calcul şi introducerea de noi produse pe listă, iar "mielul" ar putea fi unul dintre acestea.

Lista cu cele 21 produse la care este acum limitat adaosul comercial o găseşti pe site-ul profit.ro.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt