Profit.ro: Guvernul pregăteşte suprataxarea câştigurilor ”excepţionale”

Profit.ro: Guvernul pregăteşte suprataxarea câştigurilor ”excepţionale”

Guvernul are în vedere suprataxarea câştigurilor ”excepţionale”, odată cu noua reformă fiscală care ar urma să fie adoptată anul viitor, în contextul în care premierul Ciolacu se exprimă categoric, la acest moment, împotriva unei eventuale majorări a TVA, chiar şi cu un punct procentual.

”Eu sunt socialist şi nu voi accepta niciodată majoarea TVA, pentru că o astfel de majorare îi afectează atât pe cei cu venituri mici, cât şi pe cei cu venituri mari. Pe de altă parte, majorarea cu un punct procentual a TVA înseamnă creşterea cu 0,5% a inflaţiei”, este mesajul transmis în discuţii informale de premierul Ciolacu, potrivit surselor Profit.ro. 

În schimb, Guvernul şi partenerii din coaliţia de guvernământ au în vedere, printre altele, impozitarea suplimentară sau suprataxarea unor câştiguri ”execpţionale”.

Acesta este doar una dintre măsurile analizate deocamdată, potrivit surselor citate, fără a fi stabilit încă nivelul/cuantumul acestor câştiguri, categoriile de venituri supuse acestei suprataxe sau cota de impozitarea suplimentară.

Reeprezentanţii Guvernului şi coaliţiei dau însă un exemplu de asemenea câştig execepţional, din domeniul tranzacţiilor imobiliare. Mai exact, un astfel de impozit suplimentar s-ar aplica în cazul în care o persoană fizică sau juridică vinde, de pildă, un teren la un preţ de 10 ori mai mare decât cel de achiziţie, într-un anumit interval de timp.

Guvernanţii, care, prin PNRR, s-au angajat să efectueze anul viitor o reformă fiscală, speră să realizeze şi digitalizarea cât mai completă a administraţiei fiscale, astfel încât să poată fi implementată, în viitorul apropiat, impozitarea globală a veniturilor.     

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt