Profit.ro: Autorităţile americane au deschis o nouă investigaţie pentru 2,4 milioane de Tesla, după ce o maşină cu FSD a lovit mortal un pieton

Profit.ro: Autorităţile americane au deschis o nouă investigaţie pentru 2,4 milioane de Tesla, după ce o maşină cu FSD a lovit mortal un pieton

Sistemul FSD de la Tesla (Full Drive System), unul dintre vectorii de marketing folosiţi de Elon Musk pentru a promova şi vinde modelele mărcii, face acum din nou, conform unui document analizat de Profit.ro, obiectul unei investigaţii a NHTSA, autoritatea americană pentru transport, care a anunţat că are rapoarte despre un vehicul Tesla care a lovit mortal un pieton. 

Un dosar de investigaţii a fost deschis de NHTSA, autoritatea pentru siguranţa traficului din SUA, care spune că a primit patru rapoarte diferite despre accidente produse de un vehicul Tesla care rula cu sistemul FSD activat, inclusiv unul soldat cu decesul unui pieton. Investigaţia va fi efectuată asupra unui număr total de 2,4 milione de vehicule Tesla echipate cu FSD.

Oficiul de Investigare a Defecţiunilor (ODI) a identificat patru rapoarte de Ordin General Permanent (SGO) în care un vehicul Tesla a suferit un accident după ce a intrat într-o zonă cu condiţii de vizibilitate redusă a carosabilului cu FSD -Beta sau FSD -Supervizat (colectiv, FSD). În aceste accidente, vizibilitatea redusă pe carosabil a rezultat din condiţii precum strălucirea soarelui, ceaţa sau praful din aer”, se arată în documentul NHTSA analizat de Profit.ro.

„Într-unul dintre accidente, vehiculul Tesla a lovit mortal un pieton. Un alt accident în aceste condiţii a implicat o rănire raportată” transmit reprezentanţii NHTSA.

Investigaţia va cuprinde o evaluare preliminară a FSD (despre care NHTS spune că este „un sistem etichetat de Tesla ca sistem parţial de automatizare a condusului”), acesta fiind disponibil opţional pe Model S şi X din anii 2016-2024, Modelul 3 2017-2024, Model Y 2020-2024 şi Cybertruck 2023-2024.

Potrivit autorităţii americane de siguranţa traficului, evaluarea preliminară va evalua mai multe aspecte:

- Capacitatea controalelor inginereşti ale FSD de a detecta şi de a răspunde în mod corespunzător la condiţiile de vizibilitate redusă pe drum;

- Dacă alte accidente similare FSD au avut loc în condiţii de vizibilitate redusă pe carosabil şi, dacă da, circumstanţele care au contribuit la acele accidente; şi

- Orice actualizări sau modificări de la Tesla la sistemul FSD care pot afecta performanţa FSD în condiţii de vizibilitate redusă pe drum. În special, această revizuire va evalua momentul, scopul şi capacităţile oricăror astfel de actualizări, precum şi evaluarea de către Tesla a impactului lor asupra siguranţei.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt