Profesorii nu au încredere că salariile le vor fi majorate de la 1 ianuarie

Profesorii nu au încredere că salariile le vor fi majorate de la 1 ianuarie

Şcoala a început cu încredere din partea elevilor, dar cu neîncredere din partea profesorilor. Şi asta pentru că jumătate dintre cadrele didactice nu cred în promisiunile guvernanţilor şi în faptul că de la 1 ianuarie li se vor mări salariile, aşa cum au stabilit la începutul verii. Preşedintele şi ministrul Educaţiei spun însă că promisiunile vor fi respectate. În caz contrar, profesorii vor protesta din nou. 

Unul din doi profesori nu crede că Guvernul va aplica creşterile salariale de la 1 ianuarie. Potrivit unui sondaj realizat de World Vision România, 49% dintre aceştia sunt sceptici total în această privinţă, în timp de 35% sunt rezervaţi în ceea ce priveşte promisiunile guvernanţilor. 

Neîncrederea profesorilor este justificată, cred părinţii, care îi susţin în această privinţă. Însă nu vor fi de acord cu o nouă grevă pentru că asta ar afecta actul educaţional. 

Acelaşi sondaj arată că 29% dintre profesori spun că au o situaţia financiară precară sau modestă. În iunie, după greva generală a profesorilor, Guvenrul le-a crescut salariile în medie cu 25%. De la 1 ianuarie dascălilor li s-a promis că un profesor debutant va avea minimum 4.600 de lei net.
Pentru ca salariile profesorilor să crească este nevoie şi de o nouă lege a salarizării, care ar trebui adoptată în această toamnă.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt