Primele două zile de lucrări pe Valea-Oltului. CNAIR: Au apărut deja căderi de bolovani şi material lemnos pe partea carosabilă

Primele două zile de lucrări pe Valea-Oltului. CNAIR: Au apărut deja căderi de bolovani şi material lemnos pe partea carosabilă

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a luat decizia de închidere pentru o lună de zile a Văii Oltului în timpul verii pentru a scurta perioada sistării circulaţiei şi pentru a preveni orice posibil accident cu victime.

În prima zi a lucrărilor au fost deschise 5 zone cu 8 puncte de lucru în care lucrează 8 echipe şi au fost tăiaţi peste 800 de arbori dintre cei 20.000 care trebuie defrişaţi din acest sector.

”La începutul celei de-a doua zi a lucrărilor de defrişare a versantului aflat în zona de protecţie a DN7 de pe Valea Oltului, antreprenorul este mobilizat în teren cu 8 excavatoare, 1 autogreder, 2 încărcătoare frontale, 3 buldoexcavatoare, 8 autobasculante şi 3 echipe specializate în tăierea masei lemnoase de pe versant.

Deşi lucrările se fac la baza versantului, au apărut deja căderi de bolovani şi material lemnos pe partea carosabilă. Acestea vor fi din ce în ce mai dese şi mai mari cantitativ odată cu avansarea lucrărilor care nu puteau fi executate sub trafic fără a pune în pericol viaţa celor care ar fi tranzitat această zonă”, transmite CNAIR.

Decizia de a face lucrările de defrişare în zona Văii Oltului în timpul verii a fost luată deoarece se poate lucra pe o durată mai mare de timp, de-a lungul zilei. Astfel de lucrări în pădure, pe munţi, la 70-100 de metri deasupra carosabilului, nu pot fi făcute pe parcursul nopţii. Din cele 14 ore de lucru pe zi, o parte sunt dedicate curăţării şoselei astfel încât pe timpul nopţii să fie deschisă circulaţia.

"Pe unul dintre loturile (Autostrăzii Piteşti - Sibiu n.r.), de la Boiţa la Cornetu, trebuie să se facă defrişări pe vreo 36 de hectare de pădure. 10 hectare dintre acestea sunt în adiacenţa carosabilului, cu înălţimi variind până la 70-80 metri deasupra carosabilului. Lucrările, ca să poţi să le faci, trebuie să le faci doar pe parcursul zilei.

Nu există să te duci în pădure pe munţi la 70-100 de metri deasupra carosabilului şi să lucrezi noaptea. Nu se poate aşa ceva. Pui în pericol viaţa celor care fac aceste lucrări”, a declarat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, la Antena 3 CNN. 

Afla mai multe despregrindeanulucrarivalea-oltului
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt