Primarul oraşului Constanţa, cercetat pentru abuz în serviciu

Primarul oraşului Constanţa, cercetat pentru abuz în serviciu
foto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Primarul Constanţei, Vergil Chiţac, este urmărit penal pentru abuz în serviciu, alături de doi directori din primarie. Ei sunt anchetaţi după ce au organizat la Mamaia un campionat internaţional al ambarcaţiunilor de mare viteză. Ar fi făcut, astfel, plăţi ilegale din bugetul primăriei, 1,7 milioane de lei.

Competita barcilor rapide, desfaşurată pe Lacul din Mamaia în urmă cu o lună, l-a adus pe primarul Constanţei în vizorul procurorilor anti-corupţie. Din organizare făceau parte cinci entităţi. Pimăria Constanţa, Clubul Sportiv Municipal Constanţa, Federaţia Română de Yachting şi o societate comercială cu sediul în Monaco. Magistraţii spun că Primăria Constanţa a plătit, din bugetul primăriei, şi fără un contract, nu mai putin de 1,7 milioane de lei pentru organizarea concursului, prin intermediul Clubului Sportiv Municipal. 
Seful Departamentului Achiziţii din Primăria Constanţa, este si el urmarit penal pentru complicitate la abuz în serviciu.
Concursul de ambarcaţiuni de mare viteză a fost un eveniment important pentru comunitatea locală. Competiţia a fost însă la un pas să fie anulată. CSM Constanţa a dat vina atunci pe procedurile interne ale Federaţiei Române de Yachting. 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt