Primarul din Mioveni, prins în timp ce dădea şpaga înapoi

Primarul din Mioveni, prins în timp ce dădea şpaga înapoi

 
Ion Georgescu, primarul din Mioveni, a fost reţinut pentru 24 de ore de Direcţia Naţională Anticorupţie pentru trafic de influenţă. Primarul PSD a fost prins în flagrant de procurori în momentul în care returna suma de 10.000 de euro, care potrivit DNA era avansul solicitat pentru angajarea unui medic la spitalul din Mioveni. Este vorba despre un spital construit de la zero şi care este dotat cu aparatură ultraperformantă.
Miercuri seara, primarul Ion Georgescu l-ar fi chemat la primărie pe martorul DNA, un cunoscut al primarului, pentru a îi returna suma de 10.000 de euro. Potrivit procurorilor DNA, banii ar fi fost un avans pe care martorul i l-ar fi dat la finalul anului trecut primarului pentru a îi facilita angajarea unei rude la spitalul din Mioveni. În total, Georgescu ar fi solicitat 30.000 de euro. Pentru că angajarea nu s-a realizat, martorul i-a cerut banii înapoi lui Ion Georgescu. 
După percheziţii la domiciliul primarului şi audieri, DNA l-a reţinut în toiul nopţii pe Georgescu. Imediat după vestea reţinerii, PSD Argeş l-a dat afară pe Georgescu, aflat de 25 de ani în partid. Dimineaţă însă, organizaţia PSD Mioveni şi-a arătat susţinerea pentru Georgescu printr-un mesaj pe Facebook.
 
Audierile de la DNA au continuat şi joi, acolo unde au ajuns primarul, dar şi directorul medical şi managerul spitalului. Şi la ieşire, primarul a declarat că este nevinovat. Potrivit unor surse, el le-a declarat procurorilor că cei 10.000 de euro ar fi fost doar restituirea unui împrumut. 
Şi managerul medical al spitalului a spus că în spital s-au făcut angajări după un singur principiu. 
 
Mai puţin comunicativi au fost avocata, precum şi managerul spitalului. Acum câteva săptămâni, acesta se lăuda cu faptul că medicii se înghesuie să se angajeze în noul spital.
 
Spitalul din Mioveni a fost construit de la zero în trei ani şi jumătate şi a costat 68 de milioane de euro. Acesta are 5 secţii, 11 compartimente, ambulatoriu cu 24 cabinete, laborator de analize şi de imagistică medicală şi serviciu de anatomie patologică. Primarul s-a arătat mândru de construcţie la finalizarea spitalului.
 
Ion Georgescu este la cel de-al cincilea mandat de edil, fiind ales încă din 2006 de locuitorii Mioveniului. Este cel de-al doilea caz în ultimele două săptămâni în care un membru PSD este reţinut de DNA pentru fapte de corupţie. La fel ca şi Dumitru Buzatu, Georgescu le-a spus procurorilor că acei bani erau împrumutaţi

 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt