Primarul din Mariupol, după şase zile de bombardamente: „Nu putem ieşi să recuperăm cadavrele. Oraşul nu mai există”

Primarul din Mariupol, după şase zile de bombardamente: „Nu putem ieşi să recuperăm cadavrele. Oraşul nu mai există”
Profimedia

Situaţia din Mariupol este una „foarte complicată”, a afirmat primarul Vadim Boichenko, în contextul în care locuitorii oraşului nu au curent electric, apă şi căldură, iar din cauza bombardamentelor care continuă de şase zile oamenii nici nu pot recupera cadavrele de pe străzi: „Oraşul Mariupol a încetat să mai existe”, a continuat edilul, în ziua în care evacuarea civililor printr-un coridor umanitar a fost amânată, autorităţile ucrainene acuzând forţele ruse că nu au respectat acordul de încetare temporară a focului.

„Situaţia este foarte complicată”, a declarat Boichenko într-un interviu difuzat pe YouTube, citat de CNN. Armata rusă a impus deja un blocaj pe coridorul umanitar. Avem o mulţime de probleme sociale, pe care toţi ruşii le-au creat”, a continuat el.

Potrivit edilului, de cinci zile, Mariupol, oraş cu 400.000 de locuitori, a rămas fără curent electric. Nici reţelele de telefonie mobilă nu funcţionează în Mariupol, iar în urma atacului asupra oraşului, oamenii au rămas şi fără apă.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt