Primarul care a obţinut cel mai mare scor din România la reşedinţe de judeţ. Cine este Daniel Stan, primarul Târgoviştei

Primarul care a obţinut cel mai mare scor din România la reşedinţe de judeţ. Cine este Daniel Stan, primarul Târgoviştei

Daniel Cristian Stan a câştigat un nou mandat pentru Primăria Târgovişte. Acesta a reuşit să întrunească 80% din voturile alegătorilor, de 10 ori mai mult decât candidatul aflat pe locul 2.

Ales pentru prima dată în 2016 şi reales în 2020, acesta a primit din nou votul cetăţenilor pe 9 iunie 2024, cu cel mai mare scor înregistrat de un candidat PSD la nivel de municipii reşedinţe de judeţ. Totodată, Daniel Stan devine şi cel mai longeviv primar post-decembrist al “Cetăţii Chindiei”.

„Mulţumesc! Potrivit rezultatelor oficiale, 80,23% dintre târgoviştenii care au votat ieri mi-au acordat încrederea lor, de departe cel mai ridicat procent din România în rândul municipiilor reşedinţă de judeţ! (...) Totodată, echipa PSD Târgovişte a obţinut o majoritate confortabilă, de două treimi, în Consiliul Local Târgovişte şi împreună am contribuit cu peste 18.000 de voturi la o reuşită la fel de răsunătoare a celui mai performant preşedinte de consiliu judeţean pe care l-a cunoscut acest judeţ, domnul Corneliu Ştefan! Mândru şi onorat să putem merge în continuare pe acelaşi drum al respectului faţă de cetăţean şi al performanţei administrative!”, a scris pe Facebook Daniel Stan după alegeri.

Stan a obţinut peste 23.200 de voturi de la târgovişteni şi a fost urmat în clasament de candidatul PNL Dan Alexandru Tică, cu 2.339 voturi (7,90%), de Daniel Blaga de la ADU cu 2.075 voturi (7,01%) şi de Dorin Andreica de la AUR cu 1.438 voturi (4,85%).

Stan este de profesie jurist şi mediator. În trecut, a deţinut funcţia de director juridic al unei companii private, dar şi lider de sindicat afiliat Federaţiei Sindicatelor din Construcţii de Maşini. Pe plan politic şi administrativ, acesta a fost consilier local al municipiului Târgovişte între 2012 şi 2016, cât şi purtător de cuvânt al PSD Dâmboviţa.

PSD, cele mai multe voturi în Dâmboviţa

PSD a obţinut cele mai multe voturi în Dâmboviţa. La alegerile pentru consilierii judeţeni, social democraţii au obţinut 2 treimi din mandate, ceea ce le asigură o majoritate confortabilă. Totodată, numărul de primării câştigate de PSD în judeţ a fost de 65, dintr-un total de 89.

(Elena Andrei)

Afla mai multe despreprimartargovistemandat
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt