Primăriile din Bucureşti se amendează între ele că nu au curăţat gheaţa din parcuri şi de pe trotuare

Primăriile din Bucureşti se amendează între ele că nu au curăţat gheaţa din parcuri şi de pe trotuare

Primăria Capitalei a amendat operatorii de salubritate din sectoarele 3 şi 4 cu 5.000 lei pentru faptul că nu au curăţat în mod corespunzător zăpada şi gheaţa din Piaţa Universităţii şi de pe trotuarele aferente Bd. Unirii, a comunicat instituţia. Primăria Sectorului 4 a amendat Primăria Capitalei că nu a îndepărtat stratul de zăpădă şi de gheaţă depus pe aleile din Parcurile Carol şi Parcul Tineretului, aflate în administrarea municipalităţii.

„Operatorii de salubritate din sectoarele 3 şi 4 au fost amendaţi cu 5.000 lei pentru faptul că nu au curăţat în mod corespunzător zăpada şi gheaţa din Piaţa Universităţii şi de pe trotuarele aferente Bd. Unirii. Amenzile au fost aplicate de către poliţiştii locali din cadrul Direcţiei Centrului Istoric şi ai Direcţiei Control pentru nerespectarea prevederilor H.C.G.M.B. 345/2020. Aceştia au verificat modul în care operatorii de salubritate şi-au îndeplinit atribuţiile asumate în programul de deszăpezire la nivelul Municipiului Bucureşti”, a anunţat Primăria Capitalei, marţi dimineaţă.

De asemenea, Primăria Capitalei a dat amenzi în valoare de 22.000 lei pentru 11 persoane juridice, precum şi 4 avertismente verbale, pentru nerespectarea prevederilor H.C.G.M.B. nr.120/2010 de către persoanele fizice şi juridice privind obligaţia acestora de îndepărtare a ţurţurilor formaţi la nivelul acoperişului si curăţarea zăpezii şi a gheţii formate pe trotuarele aferente imobilelor unde domiciliază sau îşi desfăşoară activitatea, scrie Hotnews.ro.

Câteva ore mai târziu, Primăria Sectorului 4 a anunţat că, în urma unor controale de rutină, poliţiştii din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală Sector 4 au sancţionat Primăria Municipiului Bucureşti (PMB), prin Administratia Lacuri, Parcuri şi Agrement (ALPAB), pentru nerespectarea obligaţiilor legale instituite în sarcina sa în privinţa îndepărtării stratului de zăpădă şi de gheaţă depus pe aleile pietonale şi trotuarele aferente parcurilor pe care aceasta le adminstrează pe raza Sectorului 4 – Parcul Carol şi Parcul Tineretului.

  • „Conform notelor de constatare şi proceselor verbale de sancţionare întocmite de către poliţiştii locali, la momentul desfăşurării controalelor menţionate, aleile pietonale şi trotuarele aferente Parcului Carol şi Parcului Tineretului erau impracticabile, acoperite cu zăpadă şi cu gheaţă, fapt ce a pus în pericol integritatea corporală a tuturor persoanelor care tranzitează sau vizitează aceste spaţii.
  • Aceste aspecte contravin art. 12 din Anexa 1 a HCGMB 120/2010, conform căruia „atât persoanele fizice, cât şi persoanele juridice au obligaţia ca pe timp de iarnă să îndepărteze ţurţurii de gheaţă formaţi la nivelul acoperişului imobilului/construcţiei, să cureţe, în maximum 24 de ore după încetarea ninsorii, zăpada depusă şi gheaţa formată de pe trotuarele aferente imobilelor unde domiciliază sau îşi desfăşoară activitatea, a sediilor de firme, curţilor şi terenurilor deţinute, astfel încât traficul pietonal să se desfăşoare în condiţii normale” şi se sancţionează, potrivit art. 43, alin. B, al aceleiaşi norme legale, cu amendă de până la 2.000 de lei.
  • În situaţia de faţă, întrucât sunt vizate două locaţii distincte, au fost întocmite două sancţiuni contravenţionale, în sumă totală de 4.000 de lei”, a comunicat Primăria Sectorului 4.

„Este inadminsibil ca după atâtea zile de când ninsoarea s-a oprit, PMB şi ALPAB să continue să trateze cu dispreţ cetăţenii Bucureştiului! Fac un apel către domnul Primar General, Nicuşor Dan, să respecte legea şi să dispună măsuri în regim de urgenţă prin care să stopeze pericolul la care sunt expuşi bucureştenii care merg în Parcul Carol şi în Parcul Tineretului”, declară Daniel Băluţă, primarul Sectorului 4.

Afla mai multe desprezapadaparcprimarieamenda
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt