Primăria Capitalei a început evaluarea preliminară a clădirilor expuse riscului seismic din Bucureşti

Primăria Capitalei a început evaluarea preliminară a clădirilor expuse riscului seismic din Bucureşti

Primăria Capitalei a început miercuri evaluarea preliminară a clădirilor expuse riscului seismic din Bucureşti. Procedura denumită ”Evaluare vizuală rapidă” este premergătoarea etapei de expertiză tehnică, obligatorie înainte de eventuale lucrări de consolidare.

8.000 de imobile din capitală trebuie să fie evaluate până în 2025, iar pentru început în proiect au fost incluse 260 de clădiri vechi din zona centrală.

”Este un concept nou pe care l-a introdus legea în 2022. Asta înseamnă că vrem să luăm toate clădirile din Bucureşti care au o anumită înălţime şi o anumită vechime şi să facem foarte repede o evaluare preliminară, astfel încât să ştim unde să ducem banii pentru expertiza propriu-zisă şi pentru consolidarea propriu-zisă, pentru ca să avem un plan de acţiune pe mai mulţi ani”, a declarat Nicuşor Dan, citat de RADOR.

Prima clădire evaluată vizual astăzi a fost un bloc din 1937 de lângă Piaţa Universităţii. Întreaga procedură de verificare preliminară costă 150.000 lei, bani de la bugetul local.

Afla mai multe desprecladuririsccutremureevaluare
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt