Prima ţară din lume care va vaccina oameni împotriva gripei aviare

Prima ţară din lume care va vaccina oameni împotriva gripei aviare

Finlanda intenţionează să ofere de săptămâna viitoare vaccinarea preventivă împotriva gripei aviare unor lucrători expuşi la animale, au declarat autorităţile sanitare, devenind prima ţară din lume care procedează astfel, informează agenţia Reuters, preltaă de Agerpres.

Ţara nordică a achiziţionat vaccinuri pentru 10.000 de persoane, fiecare constând din două injecţii, în cadrul unei achiziţii comune a UE de până la 40 de milioane de doze pentru 15 naţiuni de la producătorul CSL Seqirus, arată Agerpres.

Compania australiană a precizat într-o declaraţie pentru Reuters că Finlanda va fi prima ţară care va implementa vaccinul.

„Vaccinul va fi oferit celor cu vârsta de 18 ani sau peste care prezintă un risc crescut de a contracta gripa aviară din cauza muncii lor sau a altor circumstanţe”, a indicat şi Institutul Finlandez pentru Sănătate şi Bunăstare (THL) într-un comunicat.

Tulpina H5N1 a gripei aviare a ucis şi a dus sacrificarea a sute de milioane de păsări de curte la nivel global în ultimii ani şi se răspândeşte din ce în ce mai mult la mamifere, inclusiv la vaci în Statele Unite şi, în unele cazuri, şi la oameni.

Finlanda nu a detectat virusul la oameni, a precizat THL.

Afla mai multe despregripa aviaravaccinfinlanda
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt