Preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, rămâne sub control judiciar. El vrea să candideze pentru un nou mandat

Preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, rămâne sub control judiciar. El vrea să candideze pentru un nou mandat

Iulian Dumitrescu rămâne sub control judiciar pentru încă 60 de zile. Tribunalul Bucureşti a respins miercuri plângerea formulată de preşedintele Consiliului Judeţean Prahova în care acesta contesta decizia procurorilor DNA de a-i prelungi măsura controlului judiciar. Iulian Dumitrescu este suspectat de luare de mită şi fals în declaraţii. 

Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Iulian Dumitrescu, susţinut de filiala PNL pentru a candida pentru un nou mandat, rămâne sub control judiciar. Tribunalul Bucureşti i-a respins miercuri contestaţia. Iulian Dumitrescu este acuzat de DNA că ar fi primit mită 16 milioane de lei de la un pretins om de afaceri. Presedintele CJ Prahova ii ceruse să achiziţioneze, în schimbul sumei de 47,5 milioane de lei, părţile sociale deţinute de cumnatul său la o societate comercială, valoare supraevaluată faţă de valoarea reală.

Sora şi cumnatul lui Dumitrescu sunt urmăriţi penal pentru complicitate la luare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, respectiv complicitate la luare de mită şi fals în declaraţii.

DNA susţine că au fost depistate nereguli în declaraţiile de avere ale lui Iulian Dumitrescu. Acesta ducea o viaţă de lux, doar chiria lunară într-un complex din Nordul Capitalei fiind de 6.000 de euro. Potrivit procurorilor, „sumele respective ar fi fost cheltuite preponderent pentru excursii în străinătate şi bunuri de lux achiziţionate din afara ţării, liceu privat, cursuri tenis, chirie într-un complex rezidenţial de lux etc.”. Într-un an şi jumătate, Iulian Dumitrescu ar fi cheltuit aproape 600.000 de euro pe produse de lux şi vacanţe scumpe.

 

(Elena Andrei)

 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt