Pregătiţi de facultate

Pregătiţi de facultate

Un nou an universitar a început pentru 450.000 de studenţi. În Bucureşti, Politehnica a fost cea mai căutată universitate anul acesta, urmată de Facultatea de Automatică şi Calculatoare, dar şi de Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila".Şi este şi de înţeles! Pe lângă carieră şi vocaţie, mulţi tineri spun că aleg aceste facultăţi şi pentru salariul bun din domeniu.  

Vizibil emoţionaţi, fericiţi şi dornici de reuşită! Aşa erau  proaspeţii studenţi ai Universităţii de Medicină şi Farmacie Carol Davila din Bucureşti. În curtea universităţii am zărit-o pe Ema . Are 19 ani şi de când era mică visa la această zi.

Tudor şi Ana sunt verişori. Amandoi ai venit pentru facultate de la Braşov. Medicina este moştenire de familie, spun cei doi. Majoritatea studenţiilor mărturisesc că îşi doresc să profeseze în ţara, spre fericirea părinţilor.

Prezenţi la festivitatea de deschidere a anului universitar la medicină au fost şi ministrul Educaţiei şi cel al Sănătăţii. 

Deşi urmează mulţi ani de studiu, tinerii care şi-au ales aceste facultăţi au făcut-o şi pentru salariul atractiv. Un medic rezident are un salariu brut de 5.700 de lei, iar unul de medicina primara undeva la 15.000 lei. Studenţii Academiei Navale Mircea cel Bătrân au paşit pentru prima oara pragul uneia dintre cele mai prestigioase unităţi de învăţământ superior din ţară.  
Anul acesta 99 de tineri vor urma cursurile academiei la secţia militară si alţi peste 2oo  la secţia civilă.

 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt