Prefectura Arad avertizează că peste 200 de cazuri de rujeolă s-au înregistrat în judeţ în doar 18 zile, mai multe decât totalul din primele trei luni ale anului

Prefectura Arad avertizează că peste 200 de cazuri de rujeolă s-au înregistrat în judeţ în doar 18 zile, mai multe decât totalul din primele trei luni ale anului

Prefectura Arad şi-a exprimat, joi, îngrijorarea cu privire la creşterea numărului de cazuri de rujeolă în judeţ, arătând că peste 200 de îmbolnăviri s-au înregistrat doar în ultimele 18 zile, în timp ce de la începutul anului sunt 370 de cazuri, transmite Agerpres.

Într-un comunicat de presă, Prefectura Arad prezintă ultimele date înregistrate la Direcţia de Sănătate Publică (DSP), valabile până miercuri. Astfel, între 1 ianuarie şi 10 aprilie au fost înregistrate 379 cazuri de rujeolă.

„Spre comparaţie, până în data de 24 martie, conform unei raportări a DSP Arad prezentată în şedinţa Colegiului Prefectural, au fost înregistrate 176 de cazuri, însemnând o creştere cu 203 cazuri în doar 18 zile. Ultimii ani în care au fost înregistrate îmbolnăviri cu rujeolă de ordinul sutelor au fost 2016 şi 2017, cu 553, respectiv 527, în anii următori cazurile scăzând semnificativ: 2018 – 0, 2019 – 5, 2020 – 15, 2021 şi 2022 – 0, 2023 – 14. DSP Arad a identificat 12 focare de rujeolă de la începutul anului, patru dintre acestea fiind deja declarate închise.

Din cele opt focare active în acest moment, trei sunt în municipiul Arad, iar celelalte în Felnac, Sânpetru German, Pilu, Şimand şi Sântana”, a informat Prefectura.

În context, instituţia recomandă în mod special părinţilor „să urmeze seturile de măsuri privind combaterea extinderii bolii, făcute publice atât de instituţiile din domeniul sanitar, de la nivel central sau local, cât şi de medicii de familie, cei care pot oferi detalii despre posibilele complicaţii ale bolii”.

Ministerul Sănătăţii a declarat epidemie de rujeolă la nivel naţional din data de 5 decembrie 2023, pentru a face posibilă vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 9 şi 11 luni, precum şi recuperarea celor nevaccinaţi sau cu schema de vaccinare incompletă, a mai transmis Prefectura Arad.

Afla mai multe desprerujeolaaraddsp
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt