Prăpăd în Europa din cauza inundaţiilor

Prăpăd în Europa din cauza inundaţiilor

Vremea face prăpăd în Europa de mai multe zile. Ploile torenţiale au produs inundaţii devastatoare în Germania, Franţa şi Belgia. Mii de oameni au fost evacuaţi, după ce casele le-au fost inundate. Ciclonul care a făcut prăpăd se îndreaptă spre România.

Mai multe regiuni din Germania se află în continuare sub ape. Situaţia, spun autorităţile, este dificilă. În regiunea Saarland a fost decretată stare de urgenţă. Inclusiv Cancelarul Olaf Scholz s-a deplasat în zona de frontieră cu Franţa şi Luxemburg. Inclusiv o centrală electrică a fost oprită.

Locuitorii din sud vestul Germaniei sunt disperaţi. Apa le-a devastat casele Regiunea nu a mai cunoscut astfel de inundaţii de trei decenii.

În Belgia, sute de oameni au cerut ajutorul autorităşilor. A plouat continuu timp de două zile.

Situaţia este asemănătoare şi în Franţa. În nord-estul ţării a plouat într-o zi cât într-o lună. După ce străzile au fost inundate, regiunea a fost lovită şi o grindină puternică.

Ciclonul care a răvăşit Europa Centrală a lovit şi în est, în Polonia. Străzile mai multor oraşe din nordul ţării s-au transformat în râuri.

Ciclonul va lovi din această noapte şi România. Nu va avea aceeaşi intensitate, însă ţara noastră se va confrunta cu ploi abundente, grindină şi vânt puternic.

Afla mai multe desprevreme reainundatiivreme
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt