Poliţistul i-a salvat viaţa la examenul auto

Poliţistul i-a salvat viaţa la examenul auto

Examen de infarct! O femeie de 45 de ani din Cluj, care dădea examenul auto pentru a obţine carnetul de conducere, poate spune că a avut o şansă uluitoare la viată. Din cauza emoţiilor, a făcut atac de cord chiar în maşină, la volan. Poliţistul care o supraveghea a realizat imediat că este în pericol. Ce a urmat e demn de scenele de film.

Ionuţ Podar este angajat al Serviciului de Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor din Cluj. El este poliţistul cu care femeia a urcat în maşină, pentru a susţine examenul auto. Alături de ei, aşa cum cere procedura, şi un martor. După doar două minute de la începutul probei, emoţiile prea mari i-au venit însă de hac elevei, iar inima i-a cedat chiar în timp ce conducea.

Poliţistul i-a luat pulsul  Şi-a dat seama că femeia suferise un stop cardio respirator şi că e în stare gravă. Nu şi-a pierdut însă cumpătul şi a acţionat imediat. A ştiut, pas cu pas, ce are de făcut. 
Ionuţ Podar nu a mai stat pe gânduri şi a început manevrele de resuscitare.A fost chemat şi instructorul auto, la fel şi soţul femeii, care este cadru medical şi a putut să continue resuscitarea pana la sosirea ambulanţei. 
Imediat, femeia a intrat în comă şi a fost intubată de medici, însă masajul cardiac aplicat din primele minute i-a salvat viaţa. Chiar dacă nu a luat examenul de condus, a câştigat ceva mult mai important, şansa să trăiască. Medicii spun că a avut mare noroc, pentru că poliţistul cunoştea tehnicile de prim-ajutor. 
Între timp, femeia a ieşit din comă şi e în stare stabilă, dar a rămas internată în spital. În cazul unui stop cardio-respirator, tehnicile de prim ajutor sunt vitale, pentru că orice secundă care trece fără ca inima să pompeze sânge poate însemna diferenţa dintre viaţă şi moarte.
 
 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt