La Constanţa, poliţiştii au ieşit în stradă şi acuză criza majoră de personal, de radare şi maşini care să acopere eficient oraşul zi şi noapte. Au protestat şi grefierii din toate oraşele ţării, pentru că nu le-ar fi fost plătite integral salariile de opt luni. Angajaţii instituţiilor subordonate Ministerul Muncii au renunţat la protestul programat pentru luni.
Zeci de poliţişti s-au strâns în faţa sediului IPJ Constanţa ca să protesteze. În tot oraşul sunt doar 17 politişti rutieri împărţiţi pe diferite schimburi, lucru care îi obligă la un program de lucru mai lung.
Oamenii legii cer ca programul să fie schimbat, să lucreze 12 ore şi să stea 24, iar la următoarele 12 lucrate, să aibă 2 zile libere. E nevoie, însă, de mai mulţi poliţişti ca acest sistem să funcţioneze.
Inspectoratul de Poliţie Constanşa are un deficit de 400 de angajaţi, potrivit sindicaliştilor.
Au protestat în masă şi grefierii din toată ţara. La Bucureşti s-au adunat aproximativ 1.000 de angajaţi din tribunale şi judecătorii, dar au fost sute care au protestat şi în oraşele lor. Probleme sunt şi la Direcţiile de Sănătate Publică. Angajaţii cer condiţii mai bune de muncă şi salarii mai mari.
Există, totuşi, şi instituţii care au renunţat la proteste. Casele de pensii şi agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă din toată ţara şi-au reluat activitatea. Sindicaliştii s-au înţeles cu Guvernul pentru creşteri salariale cuprinse între 330 şi 1.500 de lei net.