Poliţia a descins la mafia fierului

Poliţia a descins la mafia fierului

Poliţia a ajuns la palatele făcute din banii de fier vechi ale romilor din Bucureşti, Ilfov, Călăraşi şi Vâlcea!  Au avut loc zeci de percheziţii la persoane bănuite că ar fi comercializat în mod ilegal deşeuri din fier.

Poliţiştii spun că prin intermediul a 16 societăţi comerciale cei anchetaţi ar fi adus un prejudiciu la bugetul de stat de 66 milioane de lei, adică peste 13 milioane de euro! 

Din cercetările făcute reiese că în perioada 2016 - 2022 bănuiţii ar fi spălat sume importante de bani prin intermediul unor documente şi firme fictive. Reţeaua traficanţilor de fier ar fi compusă din 16 societăţi comerciale care s-au sustras de la plata taxelor şi impozitelor şi au falsificat mai multe documente. Unii suspecţi au fost ridicaţi direct din curtea palatului şi au fost duşi la secţie, la audieri. 

S-au deschis două dosare penale în care sunt vizate 26 de persoane bănuite de grup infracţional organizat şi spălare a banilor. Prejudiciul adus statului român ar fi de 66 milioane lei, adică peste 13 milioane de euro. Oamenii din zonă spun că nu ştiu nimic de astfel de ilegalităţi. 

Politiştii susţin că administratorii firmelor vizate de anchetă ar fi omis să evidenţieze în contabilitate livrări de fier către diverşi beneficiari.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt