Ploile torenţiale fac prăpăd în lume. Inundaţiile record au devastat oraşe şi au forţat mii de oameni să-şi părăsească casele

Ploile torenţiale fac prăpăd în lume. Inundaţiile record au devastat oraşe şi au forţat mii de oameni să-şi părăsească casele

Cel puţin 39 de persoane au murit, după ce sudul Braziliei a fost lovit de cele mai grave inundaţii din ultimii 80 de ani. O furtunile puternice au făcut ragii şi în Statele Unite şi Europa. În Germania şi  Franţa au fost precipitaţii de peste 50 de litri pe metru pătrat. 

În Brazilia ploile abundente au ucis cel puţin 39 de persoane. 70 de oameni sunt daţi dispăruţi. Inundaţiile record au devastat oraşe şi au forţat mii de persoane să-şi părăsească casele.

 

Situaţia a fost dificilă şi în Germania, unde în doar două ore, străzile au fost complet înghiţite de ape. Potrivit meteorologilor, jumătatea de vest a ţării a intrat sub cod roşu de furtuni.
 
Nici Franţa nu a fost ocolită de vremea rea. Zeci de case şi gospodării au fost inundate, iar mai multe străzi s-au transformat în râuri.
 
Ploile torenţiale au făcut prăpăd şi în Statele Unite. Imaginile de pe reţelele sociale arată Texasul acoperit de ape. Alte imagini surprind momentul în care un TIR este măturat de puhoaie pe o autostradă. Panicaţi, martorii strigă la şofer să iasă cât mai repede din cabină.
 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt