Planul pentru transformarea Bucureştiului! Capitala, împărţită în 61 de cartiere

Planul pentru transformarea Bucureştiului! Capitala, împărţită în 61 de cartiere

Un Bucureşti cu 61 de cartiere, cu un port  şi cu un nou aeroport! Capitala ar putea fi reorganizată după un nou plan urbanistic, aşa cum Bucureştiul n-a avut în ultimii 20 de ani. Unele dintre cartiere îşi vor păstra numele, altele vor dispărea. În zona de Sud va exista un nou cartier, IMGB, păstrând astfel numele unei cunoscute fabrici în perioada comunistă. Iar, în premieră, edilii iau în calcul şi opinia bucureştenilor faţă de toate schimbările, aşa cum se întâmplă în marile oraşe europene.

61 de cartiere va avea Bucureştiul, conformnoului plan urbanistic pus în dezbatere publică. Apare doar unul nou pe hartă, în sud, numit IMGB, aşa cum se numea o cunoscută fabrică înainte de 89.  Cartierele 23 august şi Sălăjan îşi păstrează denumirile din comunism, în timp ce două cartiere sunt absorbite de altele: Armenească va face parte din Centru Nord, iar Andronache din cartierul Ion Creangă. Capitala a avut ultimul plan urbanistic general adoptat în urmă cu mai bine de 20 de ani. Planul nu a fost respectat. 

O premieră este că Primăria Capitalei le cere oamenilor părerea despre oraşul lor.  Într-un chestionar online bucureştenii pot transmite direct sugestiile pentru rezolvarea problemelor pe care le au. Noua formă a planului urbanistic general ar urma să fie votată, după o serie foarte lungă de aprobări, peste un an şi jumătate. 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt