Piedone este liber. Se va întoarce în colectivul Primăriei Sectorului 5

Piedone este liber. Se va întoarce în colectivul Primăriei Sectorului 5
foto: Inquam Photos / George Călin

Fostul primar Cristian Popescu Piedone este liber după ce a ispăşIt un sfert din pedeapsa de 4 ani de închisoare primită în dosarul Colectiv !  Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-a admis recursul în casaţie şi l-a achitat pentru abuz în serviciu. Decizia este definitivă, iar legea îi permite să-şi reia oricând funcţia de edil al Sectorului 5. De altfel Piedone a şi spus după eliberare că se va întoarce cu siguranţă la Primărie. Unul dintre patronii clubului Colectiv, un pirotehnist şi doi pompieri rămân în continuare după gratii.  Atenţie, urmează detalii care vă pot afecta emoţional.

Asta a spus Cristian Popescu Piedone în primele clipe de libertate, după un an şi o lună de închisoare. Afară l-au aşteptat fiul, mai mulţi angajaţi ai primăriei şi susţinători. În luna mai a anului trecut, Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat definitiv la 4 ani de închisoare cu executare pe Cristian Popescu Piedone. Acum, după decizia Înaltei Curţi, el îşi poate relua funcţia câştigată în 2020. 

Piedone a fost acuzat iniţial că a semnat atorizaţiile de funcţionare a clubului Colectiv cu încălcarea prevederilor legale legate de securitatea la incendiu, şi că nici nu a respectat dispoziţiile care fac referire la controalele care trebuie făcute după emiterea autorizaţiilor. Decizia Înaltei Curţi îl achită însă de acuzaţia de abuz în serviciu, motivând că faptele nu există.

În incendiul din noaptea de 30 octombrie 2015  de la Clubul Colectiv 27 de tineri au murit pe loc. Alţi 37 s-au stins ulterior în diferite spitale de la noi sau din străinătate. 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt