Performanţa cere ambiţie şi sacrificii

Performanţa cere ambiţie şi sacrificii

Ambiţie, perseverenţă şi credinţa că nimic nu este imposibil! Este povestea elevilor şi profesorilor unei şcoli dintr-o comună gălăţeană. Mulţi dintre ei fac performanţă prin sport, desi asta pare aproape imposibil când te-ai nascut la sat.

Ca visul lor să meargă mai departe, au însă nevoie de ajutor. Sportul este pasiunea lor şi speră sa îi aducă pe culmile succesului. Vorbim despre elevii şcolii din comuna gălăţeană Piscu. Claudiu are 14 ani şi este în clasa a 8 a. Pentru el, sportul şi şcoala sunt pe primul loc.

Ajutat de profesori, dar şi de colegi, Claudiu a reuşit să aducă şcolii pe care o reprezintă locul I şi o calificare la faza naţională la Tetratlon. 

Sportul, muzica si biologia sunt materiile care îi plac cel mai mullt. În viitor îşi doreşte să devină un mare jucător de fotbal. Însă, este greu. Părinţii îl încurajează să-şi împlinească visul, însă uneori le  este extrem de greu.  
 
Ana Maria este tot  în clasa a opta şi de dimineaţă  până seara viaţa ei înseamnă şcoală, antrenamente pentru tetratlon şi handbal. În viitor se vede o jucătoare de echipă naţională. Pentru a-şi îndeplini visu, e nevoie insă de multe sacrificii. 
 
Engleza, româna şi franceza sunt materiile ei preferate, dar accentul cade  pe sport. Îşi doreşte să facă perfomanţă. Claudiu şi Ana Maria sunt doar doi dintre elevii cu rezultate deosebite în sport de la şcoala Dimitrie Luchian din Piscu,   Printre ei este şi Samira.O  fotbalistă de succes care visează la scena teatrului.
 
De curând, şcoala gimnazială din Piscu a fost selectată de fundaţia Narada care îşi doreşte,cu ajutorul oamenilor cu suflet, să le ofere copiilor locul perfect pentru a face performanţă. 60 de şcoli din România au intrat în campania lansată de Narada pentru ca 30.000 de copiii din toată ţara să îşi construiască un viitor mai bun.
 
 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt