Pepsi a inaugurat un depozit automatizat la fabrica de snacks din Popeşti-Leordeni. Investiţei de peste 100 de milioane de dolari

Pepsi a inaugurat un depozit automatizat la fabrica de snacks din Popeşti-Leordeni. Investiţei de peste 100 de milioane de dolari

PepsiCo a anunţat miercuri inaugurarea depozitului automatizat de la fabrica de snacks din Popeşti-Leordeni, marcând finalizarea unui proiect strategic de investiţii în valoare de peste 100 de milioane de dolari, scrie News.ro.

”PepsiCo, unul dintre liderii industriei de produse alimentare şi băuturi, anunţă astăzi inaugurarea depozitului automatizat de la fabrica de snacks din Popeşti-Leordeni, marcând finalizarea unui proiect strategic de investiţii în valoare de peste 100 de milioane de dolari”, anunţă compania.

Investiţia, anunţată în 2022, a inclus adăugarea a trei linii de producţie operaţionale în fabrica de snacks şi construirea depozitului automat. Fabrica are în prezent o capacitate de producţie anuală de 39.000 de tone şi deserveşte 17 ţări: România, Bulgaria, Moldova, Grecia, Cipru, Albania, Muntenegru, Serbia, Croaţia, Slovenia, Bosnia şi Herţegovina, Ungaria, Ucraina, Kosovo, Macedonia de Nord, Cehia şi Slovacia.

Investiţia în depozitul automatizat de ultimă generaţie a fost de 33,5 milioane de dolari, iar construcţia a durat un an. Construcţia s-a desfăşurat pe o suprafaţă de 32.500 metri pătraţi, având în centru un depozit de tip high bay cu o înălţime de 34 metri. Capacitatea totală a depozitului este de 23.500 de paleţi, iar capacitatea totală de procesare este de 320 de paleţi pe oră.

“Finalizarea acestei investiţii reprezintă un pas important în centralizarea tuturor operaţiunilor noastre într-un singur punct, transformând fabrica noastră într-un centru regional strategic pentru Europa Centrală şi de Sud-Est. Beneficiind de o capacitate de producţie şi depozitare impresionantă, acesta va asigura un control eficient al inventarului, reducând în acelaşi timp emisiile de carbon şi costurile operaţionale", a declarat Radu Berevoescu, general manager & senior commercial director East Balkans PepsiCo România.

Afla mai multe desprepepsisnaks
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt