Patru morţi în Belgorod, în urma unor atacuri ucrainene cu 38 de drone în alte cinci regiuni ruse de frontieră

Patru morţi în Belgorod, în urma unor atacuri ucrainene cu 38 de drone în alte cinci regiuni ruse de frontieră

Forţele ruse au distrus 38 de drone ucrainene în cursul nopţii de luni spre marţi, în regiuni de la frontiera cu Ucraina, anunţă marţi Ministerul rus al Apărării, relatează News.ro.

”Sistemele de apărare aeirană în serviciu au distrus şi interceptat trei drone în regiunea Belgorod, şapte drone în regiunea Kursk, două droen în regiunea Voronej, 21 de drone în regiunea Rostov şi cinci drone în regiunea Astrahan”, prezicează pe Telegram ministerul.

Cel puţin patru persoane au fost ucise în atacurile ucrainene în regiunea Belgorod, la frontiera cu Ucraina, în ultimele 24 de ore, anunţă marţi pe Telegram guvernatorul regiunii, Viaceslav Gladkov.

”Aceste 24 de ore au fost dificile pentru regiunea Belgrod. Patru persoane au murit, 20 au fost rănite, 17 sunt în instituţii medicale, dintre două în stare gravă”, precizează el.

Primarul din Belrorod, capitala administrativă a regiunii, Valentin Demidov, a anunţat că forţe ucrainene au lansat atacuri nocturne în întreaga regiune.

Oficiali ruşi au anunţat atacuri şi în alte regiuni din vestul Rusiei, în Kursk, Voronej, Volgograd, Rostov şi Astrahan.

Aceste atacuri au loc după ce Rusia a lansat un val de rachete împotriva Ucrainei luni, în timpul zilei, care au sfârtecat un spital de copii la Kiev, soldat cu zeci de morţi în mai multe oraşe.

Cel puţin 37 de persoane au fost ucise -- inclusiv trei copii -, iar alte peste 170 au fost rănite, a anunţat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Aceste atacuri au avariat aproape 100 de clădiri - inclusiv şcoli şi o maternitate -, a precizat el.

Afla mai multe desprebelgoroducrainaatacuri
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt