Partide mici cu planuri mari

Partide mici cu planuri mari

Tot mai multe partide mici încearcă să se impună pe scena politică românească prin programe care pot aduce soluţii concrete pentru marile probleme ale românilor. Condus de copreşedinţii Ramona Strugariu şi Dragoş Pîslaru, partidul Reper susţine că are soluţii în ceea ce priveşte educaţia şi antreprenoriatul, ieşirea din sărăcie şi promovarea iniţiativei private şi a echilibrului social. 

În 7 ani, între 2015 şi 2022, în România au apărut 200 de partide politice noi, 42 dintre acestea doar în ultimii doi. Înfiinţat în august 2021, Partidul Reper se laudă cu o diversitate a membrilor şi a candidaţilor, dar şi cu un program politic care nu se bazeaza pe promisiuni.

Duminică filiala clujeană a partidului şi-a ales conducerea, Aura Muraru şi Mihai Adrian Bulboacă fiind votaţi copreşedinţi. Prezent la Cluj Napoca, Dragoş Pîslaru a spus că alegerile interne au fost despre oraş şi locuitorii săi. Membrii partidului susţin că, prin programul lor politic, vor să ajute România să devină relevantă în Europa. Una dintre iniţiative este un institut numit Repere pentru democraţie, care are scopul de a forma viitorii candidaţi reper. 

Fondatorii acestui partid sunt eurodeputaţii Ramona Strugariu, Dragoş Pîslaru, Dacian Cioloş, Dragoş Tudorache şi Alin Mituţa.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt