Panică pe litoral, o mină marină ar fi explodat. O a doua mină ar pluti în larg

Panică pe litoral, o mină marină ar fi explodat. O a doua mină ar pluti în larg
foto: INQUAM Photos/Costin Dinca.jpg

Alertă pe litoral după ce o explozie s-a produs, în această dimineaţă, în zona digului din staţiunea Costineşti. Deflagraţia a avut loc în dreptul hotelului Forum, foarte aproape de turiştii care înotau în mare. Nimeni nu a fost însă rănit. Deocamdată, autorităţile nu au stabilit cauza, dar primele informaţii arată că explozia ar fi fost provocată de o mină marină.

S-a cutremurat plaja de la Costineşti, puţin după ora 9,00, când în staţiune s-a auzit o un zgomot puternic. La 112 s-a anunţat că o explozie s-a produs pe mare, aproape de ţărmul plin de turişti, în dreptul hotelului Forum. Oamenii s-au speriat foarte tare. 

Deocamdată, autorităţile nu au stabilit cauza. Un prim scenariu ar fi acela al unei mine marine, care ar fi putut pluti în mare, din Ucraina şi până pe litoralul românesc, la Costineşti. S-ar fi lovit de un dig şi ar fi explodat.

Primii care au reacţionat au fost salvatorii de la ISU Dobrogea. Mai multe echipaje de pompieri şi paramedici, cu autospeciale adecvate au ajuns la faţa locului. Echipele de scafandri de la Garda de Coastă sunt, în continuare, în alertă, mai ales că o a doua mină, care încă ar pluti, ar fi fost depistată.
De la începutul războiului din Ucraina şi până acum, scafandrii militari au neutralizat cinci mine marine în apele teritoriale româneşti.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt