Pacientă a doctorului Tesloianu: A intervenit SMURD în timpul operaţiei, ca să-mi revin

Pacientă a doctorului Tesloianu: A intervenit SMURD în timpul operaţiei, ca să-mi revin

Ana, fostă pacientă a medicului care este acuzat că implanta dispozitive cardiace luate de la cadavre, a povestit la Prima News că a fost nevoie de intervenţia SMURD în timpul operaţiei pe care a suferit-o la Institutul Parhon. „Acum mă simt mai rău ca înainte de operaţie”, a adăugat ea.

„Complicaţiile au fost foarte mari şi a intervenit SMURD la Parhon ca să-mi revin. N-am primit prea multe informaţii, doar că a fost nevoie de o perioadă foarte lungă de recuperare”, a spus Ana. “Conform afecţiunilor mele cardiace s-a considerat că e necesară implantarea unui defibrilator. În timpul intervenţiei au apărut complicaţii şi până la urmă aparatul nu a fost implantat definitiv, să funcţioneze”, a povestit fosta pacientă. Ea spune că i-a fost pusă viaţa în pericol după ceea ce s-a întâmplat în timpul intervenţiei.

George Curcă, directorul INML a explicat că este aproape imposibil ca asemenea dispozitive să fie refolosite, din cauza procedurilor legale în cazul unui deces.

„Oamenii decedează în două situaţii, în unităţi medicale şi în afara unităţilor medicale. Există situaţii prevăzute de Codul Penal în care decesul acestor persoane e considerat violent, suspect, atunci se solicită autopsia de către procuror, iar toate dispozitivele medicale sunt luate de anchetatori. În marea majoritate a cazurilor, decedaţilor din spital nu li se efectuează autopsii. Orice manoperă după deces, care nu este în cadrul legal, poate fi încadrată la profanare de cadavre. Dacă se moare în spital, autopsia anatomo-patologică se face automat, dacă familia nu refuză acest lucru. Toate dispozitivele se introduc înapoi în corpul decedatului şi se îngroapă cu el, ca să poată fi găsite în cazul unei exhumări”, a spus Curcă.

Daniel Coriu, preşedintele Colegiului Medicilor din România, a precizat că dreptul de practică al medicului acuzat va fi ridicat dacă acesta va fi găsit vinovat.

„Vorbim de un fapt care se întâmplă din 2017, există proceduri, trebuie totul raportat la Casa Naţională de Asigurări. Trebuie să înţelegem ce s-a întâmplat în acel spital şi cum a permis spitalul acea faptă, pentru că, în mod teoretic este imposibil. Din câte ştiu, procurorul i-a suspendat dreptul de liberă practică”, a adăugat Coriu.

Cardiologul Oren Iancovici a spus că-i cunoaşte pe medicii implicaţi în dosarul respectiv şi că-i este greu să creadă că aceştia le-au dat intenţionat medicamente pacienţilor ca să le fie rău.

El a adăugat că sistemul medical românesc s-a schimbat mult în bine şi că asemenea situaţii nu trebuie generalizate.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt