Orban: Perfidia se vede prin declaraţia lui Ciolacu că nu modifică regulile în timpul jocului. În cazul comasării alegerilor locale cu europarlamentare nu au modificat regulile jocului cu trei luni şi jumătate înainte?

Orban: Perfidia se vede prin declaraţia lui Ciolacu că nu modifică regulile în timpul jocului. În cazul comasării alegerilor locale cu europarlamentare nu au modificat regulile jocului cu trei luni şi jumătate înainte?

Preşedintele Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a afirmat, în legătură cu organizarea referendumului de către Primăria Capitalei, că ”aici se vede perfidia lui Ciolacu şi a lui Ciucă” deoarece preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că nu modifică regulile în timpul jocului, dar alegerile locale şi cele europarlamentare au fost comasate cu trei luni şi jumătate înainte de data lor efectivă.

”Există o lege a referendumului care vizează referendumurile locale. Nimeni nu poate să împiedice voinţa de declanşare a referendumului. Dacă primarul general şi cu Consiliul General hotărăsc organizarea referendumului şi cheamă bucureştienii la vot pentru exprimarea votului, nu poate fi împiedicat acest vot. Toate aberaţiile pe care le-am auzit de la PSD nu au nicio bază legală. Nu este interzisă organizarea referendumului local odată cu alegerile prezidenţiale, iar organizarea referendumului odată hotărâtă, referendumul se va desfăşura la data la care hotărăsc practic autorităţile locale care sunt abilitate prin lege să declanşeze referendumuri”, a afirmat Orban, potrivit news.ro.

El a acuzat că acum Marcel Ciolacu susţine că nu se pot modifica regulile în timpul jocului, dar că a făcut acest lucru comasând alegerile locale cu cele europarlamentare.

”Singura problemă de simplificare şi aici se vede perfidia lui Ciolacu şi a lui Ciucă, prin declaraţia dată de Ciolacu că nu modifică regulile în timpul jocului. Păi în cazul comasării alegerilor locale cu cele europarlamentare nu au modificat regulile jocului cu trei luni şi jumătate înainte de data efectivă a alegerilor, printr-o ordonanţă de urgenţă? Au uitat Ciolacu şi cu Ciucă de faptul că au dat o ordonanţă neconstituţională numai ca să-şi favorizeze rezultatele în alegerile europarlamentare prin comasarea cu alegerile locale?“, a arătat iderul Forţa Dreptei.
 

Afla mai multe despreorbanciucaciolacu
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt